מתכונים // דגים

דגים נאים

סביצ'ה מוסר ים מרענן

המרכיבים (ל-5 סועדים):

מבקשים מאיתנו 500 גרם דג מוסר / אינטיאס לסביצ'ה

3 מלפפונים בינוניים

חבילת עירית

2 כפות שמן זית

חצי כפית מירין (חומץ אורז)

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל

10 עלי נענע

לחם שחור

אופן ההכנה:

  1. חוצים מלפפונים לאורך ובעזרת כפית מוציאים את ליבת המלפפונים (הזרעים) וחותכים לקוביות. חותכים פרוסות דקות על רוחב עליי הנענע ושמים בקערה נפרדת. קוצצים עירית דק מאוד. פורסים לחם ומכניסים לקלייה בתנור עם מעט שמן זית ומלח. מכניסים את כל המרכיבים למעט הנענע והעירית לקערת ערבוב ומערבבים היטב. מסדרים בקערה מתאימה, מפזרים את עלי הנענע והעירית ומגישים יחד עם הטוסטונים שהוכנו. בתאבון

טרטר טונה עם אספרגוס וערמונים

המרכיבים (ל-4 סועדים):

מבקשים מאיתנו 400 גרם טונה או מוסר חתוכים לטרטר

חבילת ערמונים קלופים

1 בצל לבן

20 גבעולי עירית

8 יחידות אספרגוס

זרעי עגבנייה מ-3 עגבניות

גרידת לימון מלימון אחד

3 כפות בלסמי לבן

2 כפות שמן זית

2 קורט מלח

1 קורט פלפל

אופן ההכנה:

  1. קוצצים עירית, אספרגוס, ובצל לבן דק מאוד. קוצצים בעזרת סכין את הערמונים לקוביות קטנות. מניחים עם כל שאר המרכיבים בקערת ערבוב ומערבבים היטב כדקה.

בצלחת: מומלץ להגיש על באגט חתוך שנקלה בתנור, או על כל לחם אהוב אחר. בתאבון

סביצ'ה דג לבן קייצי חריף

המרכיבים (ל-5 סועדים):

מבקשים מאיתנו 500 גרם דג לבן לביצ'ה (ניתן גם סלמון)

8-10 שרי תמר

1 פלפל ירוק חריף

6 גבעולי בצל ירוק

7 גבעולי אורגנו טרי

כ-20 עלי בזיליקום

כף וחצי סרירצ'ה

4 כפות שמן זית

כף וחצי בלסמי

רבע כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור גס

אופן ההכנה:

  1. חותכים את העגבניות והצ'ילי לקוביות. מפרידים את עלי הבזיליקום והאורגנו מו הגבעולים. מכניסים את כל הנוזלים עם המלח והפלפל לקערת ערבוב וטורפים בעזרת מטרפה עד לאחידות הרוטב. מאחדים בין הרוטב למרכינים הגסים ומערבבים היטב כדקה. טועמים ומתקנים

בצלחת: מכינים את עלי החסה הצעירים בצלחות מתאימות בהתאם לכמות הסועדים וממלטים כף נדיבה של סביצ'ה בתוך עלי החסה. קוצצים בצל ירוק דק ומפזרים מעל הדג. בתאבון

טרטר דג לבן

המרכיבים (ל-4 סועדים):

מבקשים מאיתנו 320 גרם דג לבן חתוך לטרטר + טוביקו

2 מלפפונים

חבילת עירית

בצל לבן קטן

כף וחצי מיץ לימון

2 כפות שמן זית

קורט פלפל שחור

2 קורט מלח

גרידת לימון מלימון גדול

אופן ההכנה:

  1. מגרדים את הלימון על החלק העדין בפומפייה. חותכים קוביות מלפפון ללא גרעינים שלו. חותכים את העירית דק מאוד. חותכים בצל לבן לקוביות קטנות מאוד. שמים את כל המרכיבים בקערת ערבוב, מוסיפים מלח, פלפל, מיץ לימון, שמן זית ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים

בצלחת: מסדרים טוסטונים של לחם שחור שהוכנו מראש ומניחים בעזרת כף את הטרטר עליהם. מפזרים מעט טוביקו לקישוט. בתאבון

טטאקי טונה על קרם כרובית

המרכיבים (ל-4 סועדים):

מבקשים מאיתנו 400 גרם נתח מוארך של טונה אדומה

10 עלי חסה ערבית צעירים

5 גבעולי בצל ירוק עבים

שמן זית

מלח פלפל

1 ראש כרובית

4 שיני שום

50 גרם חמאה

200 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

  1. מאדים כרובית ושום מעל מים עד התרככות מלאה. מכניסים לבלנדר ומוסיפים את השמנת והחמאה. טוחנים היטב עד ליציאת קרם אחיד. מתקנים טעמים בעזרת מלח פלפל. מחממים מחבת עבה וצורבים את הטונה מכל הצדדים (כ-2 דקות כל צד, בהתאם לעובי הנתח). נותנים לטונה להתקרר. לאחר שהטונה התקררה לטמפ' החדר חותכים פרוסות דקות על רוחב הנתח, בעובי של 1-2 ס"מ. מחממים את הקרם כרובית בסיר קטן. מחממים מחבת עם שמן זית ובה צורבים את החסה והבצל הירוק עם מלח פלפל

בצלחת: בעזרת כף מורחים את הקרם על צלחת הגשה. מניחים את עלי החסה הצרובים. מעליהים מניחים את נתחי הטונה ולבסוף את הבצל הירוק. מפזרים מעט מלח גס, פלפל שחור ושמן זית מעל הכל. בתאבון