מתכונים // פיש & צ'יפס

פיש & צ'יפס של גרי בלק

מתכון ל-1 ק"ג דג

מאיתנו מבקשים 1 ק"ג דג קוד או הליבוט

המצרכים:

100 גרם קמח

100 גרם קונפלור

10 גרם אבקת אפייה

רבע כפית מלח

רבע כפית פלפל

רבע כפית כורכום

150 מ"ל בירה

אופן ההכנה:

  1. בעזרת מטרפת מערבבים את כל המרכיבים היטב כ-2 דקות עד שהבלילה מקבלת צבע ומרקם אחידים. מכניסים את חתיכות הדג לבלילה ומשם ישר לשמן הרותח שהכנו מראש בסיר גבוה ורחב. בוחרים תפוחי אדמה אדומים. קולפים אותם וחותכים לחתיכות צ'יפס דקות ויפות. מי שרוצה יכול לקנות צ'יפס קפוא (טמפ' טיגון היא 180 מעלות). מגישים לצד מיונז, קטשופ וחומץ לתת