מתכונים // עיקריות

דג ים בתנור על ריזוטו פטריות

המרכיבים (ל-5 סועדים):

מבקשים מאיתנו 5 נתחי דג עבים של 200 גרם (מוסר / אינטיאס / לוקוס)

כוס ריזוטו גדול

4 זוקיני בינוניים

4 פטריות פורטובלו גדולות

2 גבעולי כרישה

5 גבעולי טימין

100 גרם חמאה

פרמז'ן מצויין

2 כפות שמן קנולה / סויה

200 מ"ל יין לבן

לציר:

בצל לבן גדול

2 גזרים

5 שיני שום

4 עלי דפנה

8 גרגרי פלפל אנגלי

2 וחצי ליטר מים

אופן ההכנה:

לציר: חותכים את הירקות לציר לחתיכות גסות. מחממים סיר עם חצי כף שמן קנולה. צורבים את הירקות עד להשחמה. מוסיפים 2 וחצי ליטר מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומכסים לכשעה וחצי. מסננים את הציר במסננת דקה ושומרים את הנוזל.

לריזוטו: מבשלים את הריזוטו כ-10 דקות במים רותחים (חצי בישול) מסננים מהמים ושוטפים. מחממים סיר רחב ושטוח, מוסיפים חמאה, השמן והטימין. על אש חלשה, מוסיפים כרישה קצוצה עד שהיא רכב ושקופה. אחריה מוסיפים קוביות פטריות וזוקיני עד ריכוך. מגבירים את האש ומוסיפים את הריזוטו, מערבבים היטב בעזרת כף עץ. בעזרת מצקת גדולה מתחילים להוסיף את ציר הירקות לאט ובהדרגה תוך כדי בחישה איטית. לקראת סוף הבישול מוסיפים את היין ומערבבים עד קבלת מרקם דביק, כמעט ללא נוזלים. מגרדים פרמז'ן, מוסיפים כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים

לדג: מחממים תנור על מצב גריל ל180 מעלות. משמינים את הדג היטב, ממליחים ומפלפלים. מכניסים לתנור חם ל-15 דקות כשהעור כלפי מעלה. בצלחת מניחים את הריזוטו, מגרדים פרמז'ן, מניחים את הדג. בתאבון

דניס / לברק בתנור על עגבניות

המרכיבים (ל-4 סועדים):

מבקשים מאיתנו 4 דגי דניס / לברק נקיים ומחורצים

2 ראשי שום

10 עגבניות

10 גבעולי טימין

צרור בצל ירוק

צרור כוסברה

3 כפות ממרח לימון כבוש

2 כפות שמן זית

כפית מלח

חצי כפית פלפל שאטה

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. חותכים עגבניות לקוביות גדולות. חוצים את ראשי השום על רוחבם. קוצצים בצל ירוק וכוסברה לחתיכות גסות. שמים הכל בקערת ערבוב. מוסיפים ממרח לימון כבוש, מלח, פלפל שאטה ושמן זית. מוסיפים את גבעולי הטימין(שלמים) ומערבבים היטב. בעזרת מברשת, משמנים היטב את הדגים, ממליחים ומפלפלים. מניחים בתבנית עם נייר אפיה את תערובת העגבניות ועליה את הדגים. מכניסים לתנור החם לכ-16 דקות. בתאבון

ברבוניות מטוגנות עם סלסה חריפה

המרכיבים (ל-6 סועדים):

מבקשים מאיתנו קילו ברבוניות או דג אחר לטיגון

בלילת בירה:

100 גרם קמח

300 מ"ל בירה

ביצה

כפית מלח

חצי כפית פלפל

חבילת עלי רוקט

לסלסה:

פלפל חריף ירוק

5-10 עגבניות

4 שיני שום טריות

צרור פטרוזיליה

רבע כפית מלח

פלפל שחור

3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מקמחים את הדגים. מכניסים את כל המרכיבים של בלילת הבירה לקערה גדולה וטורפים היטב. מחממים סיר עמוק עם שמן להכניס את הדגים אחד אחד ובסבלנות. לסלסה: מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון וטוחנים בפולסים. טועמים ומוסיפים מלח, פלפל ושמן זית. לצלחת: מגישים את הדגים לצד הסלסה על מצע עלי רוקט. בתאבון.

דובר סול / הילבוט ברוטב תאילנדי פיקנטי

המרכיבים (ל-2 סועדים):

מבקשים מאיתנו 2 דגי דובר סול נקיים

שורש ג'ינג'ר

4 שיני שום

1 לימון

חבילת חלב קוקס

גבעול למון גראס גדול

קולורבי בינוני

4 גבעולי בצל ירוק

צרור כוסברה / פטרוזיליה

כפית וחצי מלח

חצי כפית פלפל שאטה

אופן ההכנה:

מקלפים וכותשים את השום. מקלפים ג'ינג'ר ומגרדים על צדה העדין של הפומפייה עד לקבלת כף גדושה בג'ינג'ר מגורד. מגרדים לימון מחצי לימון. קוצצים דק בצל ירוק, למון גראס וכוסברה / פטרוזיליה. מקלפים וחותכים את הקולורבי לקוביות קטנות. מחממים מחבת רחבה שמתאימה לגודל הדגים עם מעט שמן זית ומכניסים את הקולורבי ראשון עד שהוא משחים ומתרכך. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר והלמון גראס למחבת ומנמיכים את האש. מערבבים היטב ומוסיפים את החלב קוקס עם מיץ מחצי לימון. מתחילים לצמצם את הנוזל ומוסיפים חצי כפית פלפל שאטה ובצל ירוק. מערבבים היטב, מוסיפים מלח וטועמים. מכניסים את הדג לרוטב ומכסים בעזרת מכסה. מבשלים את הדג ברוטב כחצי שעה על אש נמוכה. הדג צריך להתפרק מהעצם בקלות, זה הסימן שהוא מוכן היטב. מגישים על אורז / נודלס ומפזרים כוסברה / פטרוזיליה וגרידת לימון לקישוט. בתאבון

משחת עשבי תיבול לדג בתנור

המרכיבים (ל-1 קילו דג ):

מבקשים מאיתנו סלמון / דגים לבנים שלמים

1 צרור פטרוזיליה

1 לימון סחוט

10 גבעולי בזיליקום

3 כפות סילאן

4 כפות שמן זית

4 שיני שום

1 כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. מפרידים את כל העלים מהגבעולים, כותשים את השום, סוחטים את הלימון. מכניסים את כל מרכיבי לבלנדר וטוחנים עד לקבלת מרקם משחתי אחיד. מברישים את הדג ברוטב ומכניסים לתנור ל-10-15 דקות, בהתאם לגודל הדג. בתאבון

חריימה חריף

המרכיבים (ל-7 סועדים):

מבקשים מאיתנו קילו וחצי לוקוס לבן / מוסר ים מפולט (לבקש גם את הראש)

רבע כוס שמן זית

4 כפות פלפל צ'ומה

כף אחת של פפריקה חריפה

כף אחת של פפריקה מתוקה

10 שיני שום

חצי כף קימל

כפית כמון

2 כפיות סוכר

1 כפית פלפל לבן

חצי כף מלח

קופסת רסק עגבניות קטנה

קופסת עגבניות שלמות מקולפות

קורט פלפל שאטה

חצי כוס מיץ לימון

אופן ההכנה:

  1. מחממים את השמן במחבת רחבה ועמוקה, מוסיפים את העגבניות והשום ומערבבים. תוך כדי ערבוב מוסיפים את התבלינים, הרסק וכ-150 מ"ל מים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות עם מכסה. מוסיפים את ראש הדג ומנמיכים את האש לבישול של כ-20 דקות על אש קטנה עם מכסה. מכניסים את נתחי הדג לרוטב ל-10 דקות ומכבים את האש. מומלץ להגיש עם חלה מתוקה או לצד אורז. בתאבון

פורל עם עשבי תיבול בתנור / בגריל

המרכיבים (לסועד):

מבקשים מאיתנו דג פורל גדול פתוח בצורת ספר

10 גבעולי פטרוזיליה

5 גבעולי כוסברה

4-5 גבעולי זעתר טרי / אורגנו

4 שיני שום פרוסות

מלח

פלפל

לימון

אופן ההכנה:

  1. ממלאים את הדג בנדיבות בעשבי תיבול ושום. משמנים את הדג היטב, ממליחים ומפלפלים. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות על מצב גריל לכ-20 דקות. בשונה מהכנה בתנור, כאשר מכינים דג בגריל קיימת האופציה לעטוף אותו בנייר כסף. ניתן גם להשאירו חשוף. לפני ההגשה סוחטים על הדג כחצי לימון לפי הטעם. בתאבון

שרימפס קריסטל ושמפניון ביין לבן וחמאה

המרכיבים (ל-5 סועדים):

מבקשים מאיתנו 25 שרימפים קריסטל עם זנבות בלבד

10 שיני שום טריות

15 פטריות שמפיניון

צרור פטרוזיליה

8 גבעולי טימין

150 מ"ל יין לבן

200 גרם חמאה

50 מ"ל שמן זית

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. פורסים מחבת עם שמן זית וחמאה. מוסיפים את הטימין והפטריות ומערבבים היטב כ-3 דקות. לאחר מכן מוסיפים את השום, הפטרוזיליה והשרימפס. כשהשרימפס משנה את צבעו לוורד הוא מתחיל להיות מוכן. כעת מוסיפים את היין הלבן לעצירת הבישול, מוסיפים מלח ופלפל ומצמצמים את היין עד לקבלת מרקם סמיך תוך כדי ערבוב. בתאבון.